Deze gevulde broccolisoep is perfect als snack maar ook als maaltijdsoep!

Broccolisoep met kokosmelk en kipdijbeenfilet
Recept en foto: Robin Clevers.
Ingredieënten
- 1 broccoli
- 400 gr kipdijbeenfilet
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 200 ml kokosmelk
- 900 ml water
- 1 bouillonblokje
- 3 tl keltisch zeezout
- kokosolie om in te bakken
- verse peterselie
Instructies
-
Fruit het uitje samen met de knoflook en stukken broccoli.
-
Voeg het water toe en laat het 10 minuten koken. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes.
-
Pureer de soep fijn met een staafmixer of keukenblender. Voeg nu het zout aan de soep toe en zet terug op een laag vuur.
-
Voeg de kipstukjes toe aan de soep en laat het geheel 5 minuten sudderen op laag vuur. Zet het vuur uit en laat de kipstukken zo’n 5 minuten na garen.
-
Voeg de kokosmelk toe en eventueel het bouillonblokje. De soep is reeds op smaak gebracht met het zout maar als je hem wat te flauw vindt kun je extra bouillon toevoegen.
-
Even doorroeren en de soep is klaar om te serveren. Eventueel garneren met peterselie.