Dit gerecht heeft veel weg van een groene curry. Deze lekkere kruidensaus is een groene kerrie mix gemaakt van gedroogde groene specerijen. Serveer met rijst, en eet smakelijk!

Broccoli met kastanjechampignons in groene kruidensaus
Recept en foto: Robin Clevers.
Ingredieënten
- 1 broccoli
- 200 gram kastanjechampignons
- 1 ui
- 3 el groene kerrie kruiden
- 1 el keltisch zeezout
- 500 ml kokosmelk
- 1 tl arrowroot
Instructies
-
Was en snijd de broccoli en champignons.
-
Snipper een ui en bak glazig. Voeg de kruiden er aan toe en bak ze even mee.
-
Voeg de kokosmelk en broccoli toe.
-
Kook de broccoli net niet beetgaar en voeg dan de champignons toe.
-
Zet het vuur uit, deksel op de pan en laat de champignons garen.
-
Eventueel kun je wat arrowroot toevoegen om de saus dikker te maken. Voeg de arrowroot toe aan het mengsel en verwarm totdat de saus is ingedikt.
Notities
Ingrediënten groene kerriekruiden: peterselie, daslook, dille, zeezout, laurier, kurkuma, koriander, gember, knoflook, ui.