Broccoli met kastanjechampignons in groene kruidensaus

ReceptenLeave a Comment

Broccoli groene kruidensaus

Dit gerecht heeft veel weg van een groene curry. Deze lekkere kruidensaus is een groene kerrie mix gemaakt van gedroogde groene specerijen. Serveer met rijst, en eet smakelijk!

Broccoli met kastanjechampignons in groene kruidensaus

Recept en foto: Robin Clevers.

Dieet Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan, Vegetarisch
(Voor)Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Ingredieënten

  • 1 broccoli
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 3 el groene kerrie kruiden
  • 1 el keltisch zeezout
  • 500 ml kokosmelk
  • 1 tl arrowroot

Instructies

  1. Was en snijd de broccoli en champignons.

  2. Snipper een ui en bak glazig. Voeg de kruiden er aan toe en bak ze even mee. 

  3. Voeg de kokosmelk en broccoli toe. 

  4. Kook de broccoli net niet beetgaar en voeg dan de champignons toe. 

  5. Zet het vuur uit, deksel op de pan en laat de champignons garen. 

  6. Eventueel kun je wat arrowroot toevoegen om de saus dikker te maken. Voeg de arrowroot toe aan het mengsel en verwarm totdat de saus is ingedikt. 

Notities

Ingrediënten groene kerriekruiden: peterselie, daslook, dille, zeezout, laurier, kurkuma, koriander, gember, knoflook, ui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling