Boerenkool stamppot met mosterd en champignons
Porties 2
Ingredieënten
- 500 gr aardappels, kruimig
- 500 gr boerenkool
- 2 stuks rode ui
- 0,5 bakje (kastanje)champignons
- 2 el mosterd
Vis, vlees, vega(n)
- Spekjes, worst
- Gehakt, kan ook van kip zijn
- Geroosterde sesamzaadje
Instructies
-
Schil, snijd en kook de aardappels in ca 20 minuten gaar.
-
Verhit olie in een pan en bak de champignons en uitjes lekker bruin.
-
Ontdoe de boerenkool van de harde kern en snijd deze klein.
-
Kook de boerenkool even.
-
Maak puree van de aardappels en voeg de mosterd toe.
-
Meng de aardappelpuree en boerenkool.
-
Schep de stamppot op en schep de champignons eroverheen.
Vlees, vis, vega(n)
-
Bereid je vlees, vis of vega(n) apart en serveer deze.
Notities
Wil je minder aardappels eten? Vervang dan de helft van de aardappel door pastinaak, koolrabi of bataat.