Recept boerenkool stamppot met mosterd

ReceptenLeave a Comment

Boerenkool stamppot met mosterd en champignons

Dieet Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Porties 2

Ingredieënten

  • 500 gr aardappels, kruimig
  • 500 gr boerenkool
  • 2 stuks rode ui
  • 0,5 bakje (kastanje)champignons
  • 2 el mosterd

Vis, vlees, vega(n)

  • Spekjes, worst
  • Gehakt, kan ook van kip zijn
  • Geroosterde sesamzaadje

Instructies

  1. Schil, snijd en kook de aardappels in ca 20 minuten gaar.

  2. Verhit olie in een pan en bak de champignons en uitjes lekker bruin.

  3. Ontdoe de boerenkool van de harde kern en snijd deze klein.

  4. Kook de boerenkool even.

  5. Maak puree van de aardappels en voeg de mosterd toe.

  6. Meng de aardappelpuree en boerenkool.

  7. Schep de stamppot op en schep de champignons eroverheen.

Vlees, vis, vega(n)

  1. Bereid je vlees, vis of vega(n) apart en serveer deze.

Notities

Wil je minder aardappels eten? Vervang dan de helft van de aardappel door pastinaak, koolrabi of bataat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling