Boekweit pizza

ReceptenLeave a Comment

Met dit recept maak je een gezonde pizza zonder gluten. Deze pizzabodem op basis van boekweitmeel is in een handomdraai klaar. Beleg je pizza met je favoriete ingrediënten, je kunt eindeloos variëren. Deze pizza zit vol met lekkere ingrediënten, rode ui, tomaat, feta, basilicum en pijnboompitten. Wil je een wat grotere pizza, maak er dan simpelweg een plaatpizza van.

Boekweit pizza

Recept en foto: Robin Clevers

Dieet Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Glutenvrij, Vegetarisch
(Voor)Bereidingstijd 10 minuten
Kook-/Wachttijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 3 personen

Ingredieënten

  • 350 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • 50 ml olie
  • 100 ml water
  • snuf zout
  • 50 ml tomatenpuree
  • 2 rode uien
  • 3 grote tomaten
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 100 gram fetakaas
  • enkele takjes basilicum
  • 60 gram pijnboompitten

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180 graden Celsius.

  2. Meng het boekweitmeel met het ei, zout en olie. Voeg beetje voor beetje het water toe totdat je een bal deeg krijgt. Het mag niet te nat zijn. Voeg eventueel wat meer of minder water toe. 

  3. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat totdat het enkele millimeters dik is. 

  4. Besmeer de pizzabodem met tomatenpuree en beleg de pizza met de rest van de ingrediënten. 

  5. De pizza moet in de oven zo'n 45 minuten bakken op zo'n 175 graden Celsius. Dit verschilt overigens per pizza. Niet elke pizzabodem is even dik en niet elke oven is hetzelfde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling