Boekweitpilav. Een zeer makkelijk te maken, lekkere maaltijd. Boekweit is een goede eiwitbron, zeer eenvoudig te bereiden en is neutraal in smaak dus past zich gemakkelijk aan de andere smaken van je gerecht aan. Gekruid met korianderzaad en zoete aardappel, die door het koken uiteenvalt en zorgt voor de saus – de samenhang van alle ingrediënten.

Boekweit pilav met zoete aardappel
Recept en foto: Robin Clevers
Ingredieënten
- 150 gram boekweitkorrels
- 4 zoete aardappels
- 300 gram sperziebonen
- 2 tenen knoflook
- 500 ml water
- 1 eetlepel Keltisch zeezout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepels korianderkorrels
- 2 theelepels venkelzaad
- 1 eetlepel roomboter
Instructies
-
Schil en snijd de zoete aardappels in blokjes, dop de sperziebonen, en snipper de ui en knoflook.
-
Fruit de zoete aardappels, ui, knoflook en sperziebonen in een grote pan met wat roomboter.
-
Ondertussen doe je de korianderkorrels, Keltisch zeezout, paprikapoeder en venkelzaad in een vijzel of blender en maal je het fijn tot er een poeder vormt. Voeg dit kruidenmengsel toe aan de pan en fruit het even mee.
-
Voeg de boekweitkorrels toe aan de groenten in de pan en voeg het water toe. Laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen en schep af en toe even om. Het is klaar als de boekweit al het water heeft geabsorbeerd. Enjoy!