In dit gerecht dient de bloemkool als gezonde en lekkere vervanger van rijst! Binnen een handomdraai heb je een enorme pan Nasi, ideaal als je veel eters krijgt of als je het de dag erna als lunch mee naar je werk wil nemen.

Bloemkool nasi
Recept en foto: Robin Clevers
Ingredieënten
- 1 bloemkool
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 3 wortels
- 2 preien
- 300 gram kipfilet
- 2 eieren
- 2 el ketjap of kokosaminos
- 2 tl keltisch zeezout
- 1 tl korianderzaad
- 1/2 tl komijnpoeder
- kokosolie om in te bakken
Instructies
-
Doe de bloemkool in een keukenmachine en laat draaien totdat er kleine, op de textuur van rijst lijkende, kruimels van bloemkool ontstaan.
-
Snipper de ui samen met de knoflook, prei, rode paprika en wortel en fruit alles samen met de kruiden aan in kokosolie.
-
Voeg de bloemkoolrijst toe aan de groenten en bak totdat de rijst gaar is.
-
Bak de kipfilet krokant, voeg op het laatste de ketjap of kokosaminos toe voor een glanzend en zoet laagje op de kip.
-
Bak de eieren, aan de hand van je eigen smaak kun je er een roer- of spiegelei van maken.
-
Serveer de Nasi op een groot bord, leg de kipfilet er op en garneer met wat peterselie of koriander. Serveer met zelf gemaakte pindasaus.