Bananenbrood

ReceptenLeave a Comment

Bananenbrood, glutenvrij, lactosevrij

Dit overheerlijke bananenbrood is  food for the soul. Het is lekker met een kop thee of een andere warme drank. Je kan er gewoon niet van af blijven!

Bananenbrood

Recept en foto: Robin Clevers

Dieet Gebak
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Vegetarisch
(Voor)Bereidingstijd 10 minuten
Kook-/Wachttijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten

Ingredieënten

  • 4 bananen lekker rijp
  • 3 eieren
  • 150 gr amandelmeel
  • 100 gr havermeel kan ook glutenvrij
  • 50 gr dadels, ontpit of 2 el dadelstroop
  • 1/2 tl baking soda natriumbicarbonaat/zuiveringszout
  • 1 el citroensap

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  2. Doe de bananen, eieren, ontpitte dadels of dadelstroop samen met de baking soda, havermeel en amandelmeel in een keukenmachine en mix tot een glad beslag. 

  3. Voeg het citroensap toe en roer dit voorzichtig door het mengsel. Roer het niet te ver door, je wil dat het een luchtig mengsel blijft. 

  4. Bekleed een bakvorm met bakpapier, giet het mengsel er in en leg de bananen als topping op de bovenkant. Je kan er ook andere toppings op leggen zoals noten, zaden of gedroogde vruchten.

  5. Bak gedurende 45 minuten op 180 graden Celsius. Eet smakelijk! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling