Banaan boekweit koekjes

ReceptenLeave a Comment

Banaan boekweit koekjes

Deze koekjes bevatten slechts 3 ingrediënten maar dit zou je niet zeggen als je ze proeft!

Banaan boekweit koekjes

Recept en foto: Robin Clevers.

Dieet Gebak
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan, Vegetarisch
(Voor)Bereidingstijd 20 minuten
Kook-/Wachttijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 15 koekjes

Ingredieënten

  • 2 bananen
  • 200 gram boekweitvlokken
  • 2 el kokosolie

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  2. Prak de bananen fijn met een vork en meng de boekweitvlokken er doorheen. 

  3. Verwarm de kokosolie totdat hij vloeibaar is en voeg deze nu toe aan het boekweit banaan mengsel. Meng het geheel goed door.

  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en met een lepel maak je kleine hoopjes beslag die je op het papier legt. 

  5. Met de bolle kant van de lepel druk je de koekjes plat zodat ze de vorm van een koek aannemen.

  6. Bak de koekjes gedurende 25 minuten op 180 graden Celsius. 

  7. Deze koekjes zijn ook lekker als je er cacaonibs aan toevoegt. Dat zorgt voor een chocolade smaak en extra bite. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling