Snelle lichte maaltijd of lunch. Het vlees kun je ook goed vervangen met vis, en aanvullen met pindasaus.

Aziatische noodles met broccoli, rode ui en rundvlees
Recept en foto: Robin Clevers.
(Voor)Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen
Ingredieënten
- 250 gram rundvleesblokjes
- 2 rode uien
- 1 grote broccoli
- 200 gram noodles van rijst of boekweit
- 4 el kokos aminos of ketjap
- sesamzaad voor de garnering
Instructies
-
Kook de noodles, giet ze af en spoel na met koud water. Zet even aan de kant.
-
Wok de uien samen met de rundvleesstukken totdat het rundvlees mooi krokant en nog lekker mals is. Zet de wok nu van het vuur af.
-
Snijd de broccoli in stukken en stoom deze kort beetgaar.
-
Voeg de noodles en de broccoli toe aan de wok met vlees uien. Voeg de ketjap toe en laat dit kort karamelliseren.
-
Serveer het gerecht en maak het af met sesamzaadjes.