Aubergine cannelloni
Ingredieënten
- 2 aubergine
- 1 broccoli
- 150 gr rijst
- 250 ml passata
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- Italiaanse kruiden
Vlees, vis, vega(n) toevoegingen
- Geraspte kaas, al dan niet vegan
- Ricotta
- Gehakt
- Pulled Seiten
Instructies
-
Kook de rijst in de verhouding 2 delen water, 1 deel rijst. Overkook deze niet, want het gaat straks ook nog even de oven in. Je kunt er een bouillonblokje bijdoen. Je gooit het water immers niet weg, dus de smaken blijven goed in de rijst.
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Snijd de aubergine in dunne plakjes. Bak of gril deze. Laat ze dan wat uitlekken en afkoelen.
-
Snijd de broccoli in heel kleine stukjes. Roerbak deze, evt. met een uitje.
-
Schenk de passata in de ovenschaal. Roer de Italiaanse kruiden en een geperst knoflookteen doorheen.
-
Rol het broccoli-uienmengsel in de aubergine en plaats de rolletjes in de ovenschaal. Je kunt de rijst tussen de rolletjes doen.
Optioneel
-
Heb je gehakt of pulled seitan, dan kun je deze mengen met de broccoli.
-
Heb je kaas, dan kun je deze als laatste over de ovenschotel strooien.