Asperges op klassieke wijze; met ham, ei, boter en peterselie. Inclusief beschrijving van de beste bereidingstechniek voor de lekkerste asperges!

Asperges op klassieke wijze
Recept en foto: Robin Clevers.
Ingredieënten
- 15-18 asperges
- 3 eieren
- 200 gram ham
- 50 gram boter
- snuf keltisch zeezout
Instructies
-
Schil de asperges vanaf vlak onder de kop tot aan de onderkant. Snijd zo’n 2 a 3 cm af van de houtige onderkant.
-
Voordat je het kookproces begint, leg je de asperges in koud water en laat je ze er 30 minuten in liggen.
-
Doe de asperges in een pan (zonder deksel) met koud water. Zet de pan op het vuur. Breng het water tot aan het kookpunt en zet dan het vuur uit. Laat de asperges hierin nagaren totdat de gewenste garing bereikt is.
-
Kook ondertussen de eieren 7 minuten. Giet ze af en laat ze schrikken. Pel de eieren en breek ze met je handen in stukjes ei.
-
Snijd de ham in reepjes en hak de peterselie heel fijn.
-
Leg de warme asperges op een groot bord en verdeel kleine klontjes boter er over. De boter zal vanzelf smelten. Bestrooi met een snuf zout.
-
Verdeel nu de ham, het ei en de peterselie over de asperges.