Andijviestamppot met zoete aardappel en visfilet

ReceptenLeave a Comment

Andijviestamppot net even anders, namelijk met zoete aardappel. Lekker, voedzaam en eenvoudig. Heerlijk met een stukje vis of vlees er bij. Wil je toch gewone aardappelen in je stamppot, vervang dan de helft van de zoete aardappel door gewone aardappelen.

Andijviestamppot met zoete aardappel

Recept en foto: Robin Clevers

Dieet Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Keyword Andijvie
(Voor)Bereidingstijd 15 minuten
Kook-/Wachttijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 3 personen

Ingredieënten

  • 1000 gram zoete aardappels
  • 1 kleine andijvie
  • 1 grote ui
  • roomboter
  • 100 ml plantaardige room
  • visfilet naar keuze voor 3-4 personen
  • Keltisch zeezout en peper
  • paprikapoeder

Instructies

  1. Schil en snijd de zoete aardappels in stukken. Doe ze in een pan met een laagje water en stoom ze gaar. Als je ze stoomt in plaats van kookt, behouden ze meer voedingsstoffen. 

  2. Snijd de andijvie in reepjes en snipper de ui. Fruit de ui in wat roomboter, voeg even later de andijvie toe en bak kort mee. Breng op smaak met peper en zout. 

  3. Stamp de zoete aardappelen fijn en meng de boter er doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de andijvie er aan toe en schep het een aantal keer goed om. 

  4. Bestrooi de visfilets met paprikapoeder, zout en peper. Bak ondertussen de vis gaar in een pannetje met wat roomboter.

  5. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *