Een echte klassieker. Heerlijk voor met dit koude weer.

Andijviestamppot met spekjes
Porties 2 porties
Ingredieënten
- andijvie
- aardappel
- gerookte spek
- olijfolie, boter of (plantaardige) melk
Instructies
-
Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook ze ca. 15 minuten in een grote pan.
-
Ondertussen kun je de kleingesneden spekstukjes bakken totdat het vet gesmolten is en de spekjes lekker krokant zijn.
-
Terwijl de aardappels en spekjes op staan, was en snijd je de andijvie.
-
Giet de aardappels af, meng er een scheutje olijfolie, (plantaardige) melk of klontje boter en wat zout doorheen.
-
Schep de andijvie door de aardappels, en schep het op. Maak het af met de spekjes.
Notities
Ook lekker om de puree iets rijker te maken: mosterd, champignons en/of gebakken uitjes.