Andijviestamppot met spekjes

ReceptenLeave a Comment

Andijviestamppot

Een echte klassieker. Heerlijk voor met dit koude weer.

Andijviestamppot met spekjes

Dieet Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Porties 2 porties

Ingredieënten

  • andijvie
  • aardappel
  • gerookte spek
  • olijfolie, boter of (plantaardige) melk

Instructies

  1. Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook ze ca. 15 minuten in een grote pan.

  2. Ondertussen kun je de kleingesneden spekstukjes bakken totdat het vet gesmolten is en de spekjes lekker krokant zijn.

  3. Terwijl de aardappels en spekjes op staan, was en snijd je de andijvie.

  4. Giet de aardappels af, meng er een scheutje olijfolie, (plantaardige) melk of klontje boter en wat zout doorheen.

  5. Schep de andijvie door de aardappels, en schep het op. Maak het af met de spekjes.

Notities

Ook lekker om de puree iets rijker te maken: mosterd, champignons en/of gebakken uitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *