Probeer eens een andere variant op de klassieke aardappelsalade. Een goedgevulde, frisse en heerlijke salade met krielaardappelen, geitenkaas, rucola en tomaten. Een echte aanrader voor zowel lunch, diner als bijgerecht.

Aardappelsalade met rucola, zachte geitenkaas en tomaat
Recept en foto: Robin Clevers
Ingredieënten
- 400 gram krielaardappelen
- 6 grote tomaten
- 100 gram zachte geitenkaas
- 100 gram rucola
- 2 el olijfolie
- 2 el citroensap
- snuf Keltisch zeezout
Instructies
-
Snijd de krielaardappelen in vieren. Zet een pan met water op het vuur en kook de krieltjes in de schil tot dat ze beetgaar zijn.
-
Laat de aardappelen afkoelen tot ze lauw warm zijn. Snijd ondertussen de tomaten in stukken.
-
Meng de lauw warme krielaardappelen met de geitenkaas en schep een aantal keer goed om. De geitenkaas wordt zacht en smeuïg en zal als dressing én 'bindmiddel' dienen. Door de geitenkaas zijn alle ingrediënten met elkaar verbonden.
-
Meng de tomaten met de olijfolie, citroensap en het Keltisch zeezout. Schep als laatste de rucola er bij en hussel de salade goed.
-
Laat het smaken!