Uit de regio

Het liefst halen we al onze producten uit de regio. Van mensen met passie. Hieronder een overzicht van onze belangrijkste leveranciers. Verse producten die we vanwege het seizoen of ons klimaat niet uit de regio kan komen, halen we bij biologische groothandels. Ook onze droogwaren, verzorgingsproducten en huishoudelijke artikelen kopen we in bij biologische groothandels.


De Blije Big

We hebben een ouderwets gemengd bedrijf met Rundvee, tuinbouw en varkens. Daarnaast doen we veel aan agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Al onze dieren kunnen zowel zomer als winter naar buiten en hebben binnen een lekker strobed. Onze runderen zijn nog van het oude dubbeldoel ras “MRIJ” en zijn volledig gras-gevoerd. We brengen de dieren zelf weg en ze worden nog zonder stress, lokaal en op een ambachtelijke wijze geslacht in een kleine slachterij. Naast vlees van onze eigen boerderij verkopen we ook kip , vis en eieren van biologische- collega bedrijven.


Image

De Hooge Weyer

De Hooge Weyer is sinds 1992 een biologisch-dynamische boerderij, die voornamelijk op de volle grond een breed assortiment aan groenten kweken. Door o.a. gecomposteerde mest van eigen vee en ver doorgevoerde vruchtwisseling, worden de groenten verbouwd op een rijk bodemleven. Er lopen ook verschillende diersoorten rond die hun bijdragen leveren. Het voer voor de dieren komt grotendeels van eigen land, aangevuld met Demeter-voeding.Groenten die je bij ons van De Hooge Weyer besteld, staan vaak ‘s ochtends nog in de grond.

Saanenhof

De melk wordt rechtstreeks verwerkt zoals die uit de geiten komt: rauwmelks. Deze duurzame manier van kaas maken gebeurt op de boerderij zelf. Van de ochtendmelk wordt goudse kaas gemaakt. Van de avondmelk wordt zachte kaas gemaakt. Dit begin product aan kaas gebruiken wij voor een diversiteit aan Heezer geitenkaas specialiteiten. Wij gebruiken uitsluitend vegetarisch stremsel voor de bereiding van onze kazen.

>> Lees meer <<


Image
 

D’r Moostuin

Het 2500 vierkante meter grote weiland is door initiatiefnemer Ralph Bruls en ondernemer Aschwin Gulikers omgetoverd tot een duurzame moestuin. D’r Moostuin werd op 28 maart 2017 bekroond met de Groene Helden Stimuleringsprijs Limburg. D’r Moostuin wil mensen bewustmaken van het belang van duurzaamheid, gezond eten en biologisch tuinieren.

>> Lees meer <<


Image

Imkerij de Oase

Wij zijn de eerste en enige biologische beroepsimkerij van Nederland. We oogsten van onze eigen bijen een breed assortiment honingsoorten. Al onze honing is uit onze eigen imkerij in Drenthe en Skal gecertificeerd.
We werken al sinds het begin van onze imkerij biologisch en hebben jaren gestreden voor de certificering van Nederlandse imkerijen. Op 25-2-2014 stonden we in Trouw, de Verdieping met een uitgebreid artikel over de (on)mogelijkheid van biologische honing uit Nederland. Hier is het artikel te lezen.

 
 

Brabantfish

Ons voedsel is ons medicijn voor de toekomst. We worden steeds ouder en hoewel de medische wetenschap zich steeds verder ontwikkelt, is voorkomen beter dan genezen. Claresse wil een lekker en verantwoord alternatief bieden voor vlees en vissoorten die nu nog vanuit verre oorden worden geïmporteerd. Onze vis wordt duurzaam gekweekt naar gelang de vraag in de markt.
>> Lees meer <<

De Heihof

Het ecologisch land- en tuinbouwproject de Heihof beslaat acht hectare grond met daarop een grote kweekkas, een loods, een kantine met kantoor en een biologische winkel. De Heihof is gelegen in het noordwestelijke deel van Landgraaf grenzend aan de Brunssummerheide.

>> Lees meer <<


Image