Wasted: The Story of Food Waste

Achtergronden, Videotheek, Voeding en dieetLeave a Comment

Wasted: The Story of Food Waste

WASTED! THE STORY OF FOOD WASTE wil de manier waarop mensen hun eten kopen, koken, recyclen en eten veranderen. Door de ogen van gerenommeerde chefs, is te zien hoe zij geweldige gerechten maken met elk ingrediënt. WASTED! laat zien hoe voedsel verspild wordt en wat de gevolgen daarvan zijn. Schokkend vond ik bijvoorbeeld: “1/3 van al het geproduceerde voedsel wordt … Read More

Wrap met feta, krokante mais en kikkererwten

ReceptenLeave a Comment

Nog geen afbeelding bij dit recept

Lekkere weekend-maaltijd met een bite. Print Wrap met feta, krokante mais en kikkererwten Dieet Hoofdgerecht Keuken Glutenvrij, Vegetarisch Porties 2 porties Ingredieënten komkommer paprika mais kikkererwten wraps feta Dressing 2 dl water 1 teen knoflook evt. verse peterselie en/of bieslook snufje zout scheut olijfolie Instructies Meng alle ingrediënten van de dressing en rasp daar een halve komkommer doorheen. Zeef de … Read More

Kruidige appeltaart (glutenvrij)

ReceptenLeave a Comment

Een heerlijke winterse en frisse kruidige appeltaart! Door de smaken van deze appeltaart waan je je meteen in herfstige sferen. Hij is glutenvrij, suikervrij en zit vol met kruidige aroma’s, een perfecte oppepper voor op een druilerige herfstdag!

Boekweit pilav met zoete aardappel

ReceptenLeave a Comment

Boekweitpilav. Een zeer makkelijk te maken, lekkere maaltijd. Boekweit is een goede eiwitbron, zeer eenvoudig te bereiden en is neutraal in smaak dus past zich gemakkelijk aan de andere smaken van je gerecht aan. Gekruid met korianderzaad en zoete aardappel, die door het koken uiteenvalt en zorgt voor de saus – de samenhang van alle ingrediënten. 

Lekkere Thaise pompoensoep

ReceptenLeave a Comment

Zin in een gevulde soep met pit? Dan is deze soep iets voor jou! De rode peper, gember en kokosmelk zorgen dat de smaak van deze soep er helemaal uit knalt. Naast dat hij ontzettend lekker smaakt, is hij ook nog eens snel klaar.

Glutenvrije kweeperencake met citroen en walnoot

Recepten2 Comments

Heb jij er al eens iets mee gemaakt? De kweepeer. Een aromatische vrucht, die aan een appel en peer doet denken, maar eigenlijk familie van de rozen is. Ze zijn zeer aromatisch in geur en smaak. Rauw is hij niet te eten, daarom verwarm je hem het beste. Kweeperen bevatten zeer veel pectine, perfect dus voor een gelei, óf om … Read More