Het persoonlijke verhaal achter de samenwerking met Hofweb.

Alleen het praktische stuk lezen? Dat kan hier.

Toen we jaren geleden vanuit de randstad naar het Zuiden (terug) verhuisden, waren we op zoek naar goed eten.

Biologisch, liever nog Demeter, én lokaal verbouwd.
Dit bleek een hele uitdaging in Zuid-Limburg. Omdat we erachter kwamen dat meerdere mensen tegen dit probleem aanliepen, hebben we ons bedrijf in 2018 omgevormd naar een boodschappen bezorgservice.

Een paar jaar later en inmiddels 3 kindjes rijker, liepen we tegen wat dingen aan. De taken die we wekelijks uit moesten voeren om goed eten te bezorgen, namen meer tijd in beslag dan ons lief was. Inkopen doen, bestellingen inpakken, wekelijks wisselende prijzen in de webshop bijhouden, facturatie enz.

Het overdragen van verschillende taken was lastig. Omdat we onze klanten persoonlijk kennen en we veel maatwerk leverden, deden we toch wel erg veel uit ons hoofd. En toen waren we ineens onvervangbaar.
Geen Jos, geen bezorging? Geen vakantie? Geen leuke projecten ernaast? Dat was nooit de bedoeling! Dus besloten we dat we dingen gingen veranderen. Hoe en wat, dat wisten we nog niet precies.

Begin dit jaar belde Peter van Hofweb. Gewoon om kennis te maken. We deden immers hetzelfde, maar niet in hetzelfde gebied. Dit was een enorm fijn en open gesprek met veel herkenning en erkenning. Wat we toen nog niet wisten, is dat de conclusie van ‘veranderen’ zou betekenen dat we onze krachten zouden bundelen en tot een samenwerking zouden komen.

Jos deed altijd verschillende catering opdrachten in het festivalseizoen. De afgelopen twee jaren vielen weg, omdat er geen festivals waren, maar dit jaar zijn ze er weer! Maar inmiddels waren we zo gegroeid, dat we de bezorgingen niet meer konden combineren met de festivals. Bevrijdingspop in Haarlem was de eerste in de reeks. Voor die tijd moesten de veranderingen dus geregeld zijn.

De veranderingen die we door wilden voeren, hadden niet het gewenste resultaat. Het voer ons teveel af van waar we voor staan en wat we wilden (over)brengen. En ineens moest ik denken aan het gesprek dat ik met Peter had. “Jos, zullen we Peter eens bellen? Misschien willen zij wel naar het Zuiden komen!” Zo gezegd, zo gedaan.

Onze deadline van 5 mei naderde, maar het stoppen/overdragen van Jos bezorgt zoals wij het opgebouwd hadden leverde nog wel wat interne processen op. Iets met loslaten zullen we maar zeggen 😉
De overgang duurde dus wat langer dan we voorzien hadden, maar we zijn zover. En we hebben er zin in!

Waarom Hofweb?

Voor ons is Hofweb de enige partij geweest waarmee we ons konden identificeren. Dezelfde idealen, dezelfde kwaliteitseisen, dezelfde persoonlijke benadering. En zeker geen vanzelfsprekendheid, maar voor ons wel heel belangrijk: ondanks de groei die ze hebben doorgemaakt, blijven ze hun idealen naleven.

Dankwoord

Vele klanten kennen we al jaren. En we zijn altijd heel dankbaar geweest voor de bijzondere band die we hebben met onze klanten. Persoonlijk contact, enthousiaste begroeting van de kindjes die blij waren met lekker vers fruit en zelfs het vertrouwen van een huissleutel.

We zijn dankbaar dat we dit hebben mogen ervaren én heel dankbaar dat we dit contact mogen voortzetten!

Lieve groet, Joy (en Jos natuurlijk)


Meer weten over de praktische kant van de samenwerking en wat het voor jou betekent?
Lees hier verder.