Even voorstellen: D’r Moostuin

Blog, Even voorstellenLeave a Comment

D'r Moostuin

Het groene idealisme van Ralph Bruls en Aschwin Gulikers. D’r Moostuin in Berg en Terblijt als gezonde ontmoetingsplek voor jong en oud.

Bijdrage aan een betere wereld

Het 2500 vierkante meter grote weiland  is door initiatiefnemer Ralph Bruls en ondernemer Aschwin Gulikers omgetoverd tot een duurzame moestuin. D’r Moostuin  werd op 28 maart 2017  bekroond met de Groene Helden Stimuleringsprijs Limburg.

D’r Moostuin wil mensen bewustmaken van het belang van duurzaamheid, gezond eten en biologisch tuinieren. Maar minstens even belangrijk is de functie als ontmoetingsplek voor de buurt. Niet toevallig dus dat deze moderne Hof van Eden dichtbij het verzorgingshuis en de basisschool ligt. Bruls: “Vereenzaming van ouderen greep me erg aan, evenals kinderen die alleen maar achter de computer zitten en de verbinding met de natuur verloren zijn. Daarom zocht ik een laagdrempelig lokaal project. Dat is D’r Moostuin geworden.”

Ecologisch evenwicht

Er zijn zoveel mogelijk natuurlijke elementen in D’r Moostuin aangebracht. Zoals een waterpoel die kikkers aantrekt of houtwallen voor egels omdat die op hun beurt jagen op schadelijke insecten.
Ook een prachtige bloementuin met in het oogst springend insectenhotel is aan gedacht. Zo proberen we een ecologisch evenwicht te creëren in hoe verren dat nog mogelijk is.

Groot succes

Nu we het tweede jaar van ons jonge bestaan in zijn gegaan hebben we inmiddels ons teelt oppervlakte kunnen uitbreiden met nog 1000 m2. Zo kunnen we nog meer mensen voorzien van verse, gezonde groenten fruit en kruiden.

Meer weten?

Neem een kijkje op hun website, Facebook en bekijk hier het assortiment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *