Diepvries groente en fruit, waarom wel of waarom niet?

Blog, Blog van Joy1 Comment

Demeter bevroren groente en fruit

Gister had ik met Jos het gesprek over de voors en tegens van bevroren groente en fruit. Voor mij zijn er meerdere redenen waarom ik er voorstander van ben om altijd iets aan groente in je diepvries te hebben. Ik denk namelijk dat het beter is dan alternatieven die je gebruikt op het moment dat je kiest om met groente uit de diepvries te koken.

Diepvries, een goed alternatief

Als je alleen bent en zin hebt in bloemkool, broccoli of prei, en dan het liefst gecombineerd met andere groente zoals paprika, of champignons, moet je óf drie dagen hetzelfde eten óf 2/3 weggooien. Beide niet fijn.

Als jong gezin en/of als werkend stel heb je wel eens geen zin of tijd om te koken. Maar als je dan toch iets gezonds op tafel wilt hebben, zijn diepvriesgroente wat mij betreft een uitkomst. Beter dan een pizza 😉

Ook als je vaak buiten de deur eet en dus niet goed weet wanneer je wel thuis eet, is het lastig om de juiste hoeveelheid verse boodschappen in huis te hebben. En dan zijn diepvriesgroente toch maar mooi makkelijk. Dan hoef je niet eerst naar de winkel om te kunnen eten.

  • Vers: alle nutriënten blijven behouden, soms zelfs beter dan vers. Er zit slechts een paar uur tussen het invriezen en dat de groenten van het land komen.
  • Geen voedselverspilling: je kunt het per portie bereiden, waardoor je nooit iets hoeft weg te gooien. Jaarlijks wordt 40% van al het geproduceerde eten weg gegooid (cijfers van de VS).
  • Variatie: zorg dat je drie verschillende soorten groente in je vriezer hebt en variëren is makkelijk. Hoe meer variatie, hoe gezonder. En lekkerder!
  • Snel: je hoeft het niet meer te kopen, snijden of te wassen.

Diepvriesfruit leent zich overigens heel goed voor smoothies in de zomer en variatie in de winter.

ODE AAN VERSE GROENTE

Dat gezegd hebbende, gaat er voor mij toch echt niks boven verse groente. Zo eet je meestal niet lokaal, regionaal of zelfs nationaal. En met de seizoenen mee-eten zit er ook niet in, hoogstens misschien per ongeluk.
Maar wat voor mij nog het meest ontbreekt, is de magie. Het product gaat niet door je handen, niet écht ten minste. Als je met aandacht de verse groente wast, snijdt en bereidt, gebeurt er wat. Er ontstaat een soort samenwerking, tussen mij en die prachtige ingrediënten die met liefde verbouwd zijn, met aandacht gewassen en goed afgestemd bereid met andere mooie producten. Gaandeweg ontstaat het gerecht. De smaken, geuren en kleuren vormen uiteindelijk een gebalanceerde maaltijd, die de zintuigen prikkelt. En als ik eerlijk ben, lukt dat me niet met dievriesgroente.


Demeter diepgevroren groenten en fruit

Voor ons is het belangrijk dat onze voeding vol van levenskracht is. De dievriesproducten die wij in ons assortiment hebben opgenomen, zijn van Demeter kwaliteit. Wil je weten waarom we het liefst àl onze producten Demeter zien? Er komt spoedig een artikel over wat Demeter precies inhoudt. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

 

Lieve groet,

Joy

One Comment on “Diepvries groente en fruit, waarom wel of waarom niet?”

  1. Er gaat niets boven groenten van het seizoen en uit de buurt. Echter, we zijn maar met ons tweetjes, dus heerlijk verse bio-geteelde bloemkool. erwtjes, tuinbonen, paprika e.d. die overschieten, gaan subiet de diepvries in, juist omdat ik zo graag kook met een handje van dit en een schepje van dat, om zo lekker veel kleuren, smaken en texturen op het bord te krijgen. Heerlijk voor heel drukke of heel hete dagen en een uitkomst als je ziek bent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *